SSL... Heeft u al een veilige website

28 November 2018 om 12:00

Google Chrome, de browser die met 49,3% het meest word gebruikt door de mensen online heeft in januari een grote en belangrijke update uitgevoerd. Dankzij deze update worden websites die nog niet voorzien zijn van een beveiligde SSL verbinding als onveilig aangemerkt in de browser.

Een onveilige website is iets wat u niet wilt, ook geeft dit natuurlijk een slechte indruk aan uw (potentiele) klant, en hierdoor kunt u dus klanten verliezen of mislopen. Daarbij komt ook nog eens kijken dat het tegenwoordig verplicht word door de wetgeving om een website te voorzien van een SSL certificaat


Wat is een SSL-certificaat eigenlijk?

SSL-certificaat staat voor "Secure Sockets Layer"

Met SSL word uw vertrouwelijke informatie via een versleutelde verbinding verzonden, dit zorgt er voor dat uw gegevens niet onderschept kunnen worden. Deze beveiligde verbinding kunt u op een aantal manieren herkennen

  • Groene balk met bedrijfsnaam.
  • Groen slotje in de adresbalk voor publieke websites zonder commerciele functie.
  • Groen slotje in de adresbalk voor niet-publieke websites.
  • HTTPS ipv HTTP in de link van de website.


Waarom zou u een  SSL-certificaat nemen?

Met een SSL certificaat beveiligt u de gegevensuitwisseling tussen uw website en uw klanten / bezoekers en zorgt u er voor dat deze "vaak" belangrijke gegevens niet onderschept kunnen worden door hackers. Daarnaast straalt het vertrouwen uit en wie doet er niet graag zaken met een vertrouwd bedrijf?

Google heeft in zijn algoritme ook opgenomen om website's met een veilige SSL verbinding hoger in de ranking te plaatsen als een website die geen gebruik maakt van SSL, ook gaat google net als Google Chrome de website's met http markeren als onveilig.

Voorkom een boete, vanaf Januari 2016 heeft de Autoriteit Persoonsgegevens "AP" meer mogelijkheden gekregen om boetes uit te geven voor slecht beveiligde website's. Een slechte beveiliging en dus geen versleutelde verbinding kan zorgen voor een "datalek" en hiervoor kunt u dus een boete ontvangen. lees meer hierover in dit pdf bestand van de rijksoverheid.


Heeft u interesse 'gekregen' in een SSL certificaat?

We willen allemaal optimaal beveiligd zijn en laat ik dat nou net voor u kunnen regelen. Hier heb ik alleen uw toestemming voor nodig. Bent u al een klant van mij en wilt u achteraf toch een veilige verbinding op uw website dan kunt u mij een mail sturen via info@reduankurtaj.nl of gebruik het contact formulier op de website.

Bent u nog geen klant, dan kunt u natuurlijk ook een mail sturen en dan gaan we samen bekijken wat de mogelijkheden zijn voor uw website.


Bekijk hieronder een filmpje dat duidelijk uitleg geeft over hoe en waarom u een SSL certificaat zou moeten gebruiken.

Terug naar overzicht